Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ar fi complice cu PDL, iar declaratia Elenei Udrea impotriva sa are rolul de a acoperi aceasta complicitate, sustine liderul PNL Bucuresti, Andrei Chiliman, citat de Agerpres. In plus, primarul sectorului 1 a exclus posibilitatea oricarei colaborari intre PNL si PDL, afirmand ca "dreapta in Bucuresti e unita in interiorul PNL", iar democrat-liberalii sunt "autorii dezastrului economic si din cauza acestora a scazut nivelul de trai".

  • "Constat - o spun cu tristete pentru ca l-am sustinut sa ajunga primar general - ca si Sorin Oprescu e complice intr-un fel cu actuala majoritate a PD in ceea ce se intampla cu banul public la nivelul municipalitatii si de asta proiecte importante nu pot sa se dezvolte pe Bucuresti. Nu mai vorbesc de soseaua suspendata in care nu cred ca a crezut nimeni. Dansul este complice cu PD, iar declaratia doamnei Udrea impotriva lui Oprescu e de fapt menita sa acopere aceasta complicitate", a afirmat Chiliman.

Primarul sectorului 1 este de parere ca democrat-liberalii doresc sa obtina controlul asupra resurselor de la primaria Capitalei, pentru ca apoi sa directioneze aceste resurse catre clientela politica:

  • "Asta se intampla in momentul de fata. Este de fapt unul dintre motivele pentru care PD incearca in momentul de fata sa si desfiinteze sectoarele din Bucuresti pentru ca resursele financiare ale acestora sa ajunga sa fie judecate de actuala majoritate care e controlata de PD in Consiliul General", a adaugat el.

Elena Udrea a declarat duminica, la conferinta alegerilor in care a fost confirmata ca lider al PDL din Capitala, ca isi doreste ca democrat-liberalii "sa scape Bucurestiul de Sorin Oprescu" si a sustinut ca partidul sau a gresit atunci cand a lasat orasul "pe mana unui doctor care nu nimereste niciodata diagnosticul": "Eu vreau sa scapam Bucurestiul de Sorin Oprescu. Sorin Oprescu este cel mai slab primar al Capitalei din ultimii 20 de ani. (...) Am gresit ca am lasat Bucurestiul pe mana unui doctor care nu nimereste niciodata diagnosticul, pe mana unui personaj care va ramane in istorie pentru cele mai mari kitsch-uri dintr-o capitala europeana. Recorduri cu Mos Craciuni, cel mai mare tort sau cel mai mare carnat".