Vicepresedintele PDL, deputatul Raluca Turcan, critica printr-un comunicat remis HotNews.ro intentia Guvernului de reducere a perioadei de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului de la doi la un an: "Mai bine PDL s-ar concentra pe comunicarea la guvernare unde dupa ce a dat o veste buna cu o prima ameliorare a salariilor, a gresit anuntand reducerea concediului pentru cresterea copilului. Nu in reducerea perioadei concediului pentru cresterea copilului sta secretul performantei economice de la anul".

Perioada de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului ar putea fi modificata, dar cuantumul va ramane neschimbat, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Ioan Botis. Variantele luate in calcul pentru reducere sunt 12, 14 sau 18 luni, de la 2 ani cat este in prezent. Ioan Botis a declarat pentru HotNews.ro ca Ministerul Muncii va realiza un document de politici publice privind asistenta sociala, ce va fi supus dezbaterii publice, aprobarii Guvernului si apoi inaintat Parlamentului.

Criticile lansate de Raluca Turcan vin in contextul relatiei tensionate dintre PNL si PDL:" Ideea ca PDL este petitorul de serviciu al lui Crin Antonescu - care tine nasul pe sus si ne ataca cum si cand vrea - nu avantajeaza deloc PDL. Este clar ca PNL are alte scopuri si vrea sa creasca electoral pe spinarea dificultatilor guvernarii.

PDL trebuie sa traga tare la guvernare si sa-i asigure pe romani ca din 2011, va incepe stabilizarea economica. Doar asa PDL se poate securiza electoral si poate determina intr-adevar PNL sa dialogheze. In al doilea rand, PDL poate cauta actiuni pentru unificarea ideilor de dreapta si cu alte grupuri politice, pentru ca totusi PNL nu este alfa si omega dreptei din Romania. Chiar reusind sa discutam si sa aducem aproape de noi alti oameni de dreapta, vom avea chiar mai mult succes in negocierea cu PNL.

Este timpul ca PDL sa schimbe strategia fata de liberali nu doar pentru a-si salva demnitatea, ci si pentru a dovedi realism politic".

Vicepresedintele PDL a criticat si vineri, in timpul conferintei de presa, politica formatiunii din care face parte, spunand ca partidul nu a scazut in sondaje doar din cauza masurilor de austeritate, ci si din cauza ca exista zone unde ''viata de partid nu exista'' si democrat-liberalii s-au indepartat de cetateni, crezand ca se mai bucura inca de valul de simpatie adus in partid in anii trecuti, de presedintele Traian Basescu.