Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, considera ca situatia actuala, generata de tentativa de mita de la Ministerul Administratiei si Internelor, ar putea parea o reglare de conturi a "clanurilor din PDL care se bat prin interpusi".

"Clanurile din PDL se bat prin interpusi si, printr-o formula mai extinsa, ar parea o reglare de conturi. Puterea si opozitia se bat prin interpusi....In mod normal, nu intri intr-o poveste in care nu se mai stie daca accepti banii si, dupa aceea, te-ai razgandit. Aici nu stiu cine a aflat despre celalalt, ce are de gand sa faca si, neavand incredere unul in celalalt, probabil ca fiecare a incercat sa subrezeasca situatia celuilalt. E o poveste care pare ciudata", a spus fostul premier, citat de Agerpres.

"Ma gandeam acum cum ar suna daca Traian Basescu ar anunta, la un moment dat la DNA, ar face un autodenunt, ca a venit cineva sa-i ofere ceva in schimbul unei anumite actiuni. Sigur ca e o reducere la absurd. (...) Ministerul de Interne ar trebui sa asigure, pana la urma, siguranta cetateanului si rigoarea actului politienesc", a continuat social-democratul.

El a denuntat, in context, "increngatura din sistemul PDL cu componentele politice si administrative".

"Sistemul este cangrenat iar, de fapt, vorbim despre sase ani in care, din pacate, s-au intamplat foarte multe lucruri rele. Romania este tara care a intrat intr-o relatie de vasalitate cu toate organismele economice internationale", a mentionat fostul premier.

Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor Dan Fatuloiu a fost audiat, vineri seara, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul tentativei de mita. El a declarat, la iesirea din sediul MAI, ca tentativa de mituire ar fi avut loc in biroul sau.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) l-au prins, vineri, in flagrant delict, pe omul de afaceri Catalin Chelu, care ar fi incercat sa ofere mita secretarului de stat Dan Fatuloiu.

Potrivit unor surse judiciare, Catalin Chelu i-ar fi oferit lui Fatuloiu 50.000 de euro pentru a-i rezolva mai multe dosare penale in care omul de afaceri era implicat. Mita ar fi constat in bani, doua masini si doua case situate in Bucuresti.

Dan Fatuloiu ar fi depus un autodenunt la DNA in urma cu doua luni.

Catalin Chelu este un cunoscut investitor pe bursa, in special pe SIF-uri, averea sa fiind estimata la 15-17 milioane euro.