Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anuntat luni ca, in cazul in care Guvernul nu va respecta decizia CCR si va continua procedura asumarii raspunderii pe Legea educatiei, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost mandatat de conducerea PSD sa nu semneze trimiterea legii la promulgare.

''In privinta angajarii raspunderii Guvernului pe Legea educatiei, decizia Curtii Constitutionale este foarte clara. Angajarea raspunderii a fost declarata ca procedura neconstitutionala, iar decizia Curtii se respecta si nu se comenteaza. Asteptam publicarea respectivei decizii in Monitorul Oficial, dupa care vom cere convocarea Birourilor Permanente reunite ale celor doua camere care sa ia act de decizia CCR si sa ceara Guvernului retragerea angajarii raspunderii. Daca Guvernul nu respecta decizia CCR si persista in angajarea raspunderii, presedintele Senatului, Mircea Geoana a fost mandatat de BPN al PSD sa nu semneze trimiterea legii la promulgare'', a declarat Dragnea, la finalul Biroului Permanent National al PSD.

"De asemenea, parlamentarii social-democrati din Comisia de invatamant de la Senat au fost solicitati sa urgenteze finalizarea raportului pe aceasta lege", a mai precizat Dragnea.

Guvernul va solicita Curtii Constitutionale "o precizare clara referitoare la procedura asumarii raspunderii pe legea Educatiei", a declarat luni vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, care a adaugat ca Executivul intentioneaza sa-si asume raspunderea si pe Legea salarizarii unice.