Guvernul va solicita Curtii Constitutionale "o precizare clara referitoare la procedura asumarii raspunderii pe legea Educatiei", a declarat luni vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur, care a adaugat ca Executivul intentioneaza sa-si asume raspunderea si pe Legea salarizarii unice.

Gheorghe Flutur a precizat, la finalul sedintei coalitiei de guvernare, ca Guvernul a fost mandatat sa faca aceasta solicitare, in conditiile in care, dupa cum a precizat reprezentantul PDL, "din punctul nostru de vedere procedura (asumarii raspunderii, n.r.) nu poate fi oprita" avand in vedere etapele parcurse pana in prezent.

"Asteptam raspunsul CCR si decizia pe care noi o vom respecta", a comentat el.

Guvernul intentioneaza sa-si asume raspunderea si pe Legea salarizarii unice, care va fi supusa unei "analize finale" in sedinta Coalitiei de marti seara.

Coalitia sustine asumarea raspunderii pe legea salarizarii unice pentru ca aceasta este cea mai rapida procedura pentru adoptarea unei legi necesare pentru bugetul de stat pe 2011, a explicat Flutur.

Ii asteptam in continuare pe liberali sa discutam prioritatile Romaniei - Flutur

Oficialul PDL a precizat ca niciun membru al Coalitiei de guvernare nu va participa la consultarile anuntate de liderul PNL Crin Antonescu, dar a reafirmat ca liberalii au fost invitati la sedinta de luni, insa nu au venit.

"Premierul a adresat o rugaminte presedintelui PNL sa discutam la Coalitie despre aceste prioritati ale Romaniei. Nu a venit astazi, dar este in continuare asteptat", a precizat Flutur.

UPDATE Premierul Emil Boc a transmis CCR cererea de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala dintre Guvern si Parlament

"Premierul solicita presedintelui CCR si judecatorilor Curtii sa constate existenta unui conflict juridic de natura constitutionala intre Guvern, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei, alcatuit din Camera Deputatilor si Senat, pe de alta parte, si sa constate ca blocajul institutional cu privire la prezentarea si dezbaterea motiunii de cenzura poate fi inlaturat numai prin continuarea procedurii parlamentare de angajare a raspunderii guvernamentale asupra proiectului Legii Educatiei Nationale", se arata intr-un comunicat al Guvernului.