Presedintele Traian Basescu invita partidele parlamentare la consultari, marti, la ora 12.00. Printre temele de discutie propuse figureaza: informarea cu privire la concluziile Consiliului European, perspectivele relatiei cu FMI si perspectivele aderarii la spatiul Schengen, relateaza Mediafax.

Anuntul a fost facut vineri, la Bruxelles, in conferinta de presa pe care seful statului a sustinut-o la finalul participarii la Consiliul European de toamna.

El a precizat ca propune trei teme de discutie. In primul rand, este vorba despre o informare cu privire la concluziile Consiliului European, care, in opinia sa, ar trebui sa schimbe comportamentul tuturor partidelor parlamentare, daca acestea vor sa aiba "un aer cat de cat european".

Un alt subiect propus de seful statului pentru consultari vizeaza perspectiva relatiei cu FMI, "in lumina concluziilor Consiliului European".

Totodata, presedintele Basescu a precizat ca mai propune ca tema de discutii perspectiva aderarii Romaniei la spatiul Schengen si corelarea acesteia cu MCV.

Update: Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat, vineri pentru Agerpres, ca partidul pe care il reprezinta nu participa la consultarile ce vor avea loc la Cotroceni.