Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat marti, la dezbaterea motiunii de cenzura, ca politicienii trebuie sa iasa din ''ipocrizie'' si sa admita ca toti au avut "o contributie mai mare sau mai mica si la "succesurile", si la esecurile democratiei romanesti", relateaza Agerpres.

"Trebuie sa iesim din ipocrizie si sa recunoastem ca toti avem o contributie mai mare sau mai mica si la succesurile (corect ''succese'' - n.r.) si la esecurile democratiei romanesti. Numai in ultimii 5 ani, colegii din PSD au sustinut 3 ani guvernarea, 2 ani au sustinut guvernul PNL, iar anul trecut aproape tot anul au fost la guvernare", a afirmat Blaga.

In opinia sa, Romania nu-si poate permite, in acest moment, ca timp de sase luni sa fie stopate orice masuri de reforma economica si structurala si "sa se lanseze intr-o cursa a promisiunilor si a darurilor electorale".

"Ar fi un guvern care pana la finalizarea alegerilor ar duce Romania intr-un colaps economic si social greu de imaginat, din care nu se va putea iesi decat cu sacrificii uriase, infinit mai dureroase decat masurile care au fost luate pana acum", a remarcat Blaga.

Cuvantul "succesuri" a fost folosit si de fiica cea mica a presedintelui, Elena Basescu, in martie 2008, la alegerile pentru europarlamentare, cand a declarat ca "poti sa ai si esecuri, poti sa ai si succesuri".