Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, vineri, ca prezentarea de catre liderul PNL a unui Cabinet alternativ al liberalilor reprezinta o "forma de canibalism politic la nivelul opozitiei", transmite Mediafax.

"Ceea ce a facut PNL este prematur si reprezinta o forma de canibalism politic la nivelul opozitiei. Nu este normal asa ceva. Noi vorbim si incercam si chiar si eu am avut o disputa la nivelul conducerii partidului, pentru ca am crezut si cred in continuare ca avem o obligatie morala fata de romani, sa dam acest guvern jos cat mai repede posibil", a spus Mircea Geoana.

Geoana a apreciat ca prin gestul liderului liberal opozitia nu face altceva decat sa se descalifice, precizand ca singurul lucru la care aceasta trebuie sa se gandeasca este demiterea Guvernului Boc.

"Trebuie sa venim cu o alternativa si principala noastra prioritate trebuie sa fie sa obtinem cele 237 voturi in Parlament pentru motiunea de cenzura. Nu facem altceva decat sa ne descalificam daca nu incercam la modul serios sa spunem ca venim cu o alternativa si cred ca dintr-un anumit punct de vedere este un semn prost pentru opozitie in ansamblu. Nu trebuie sa ne gandim decat la un singur lucru, ca pe roman il intereseaza un singur lucru, iar acela este cand pica guvernul Boc? Asta trebuie sa ne intereseze si pe noi, ceea ce intereseaza pe toata lumea", a spus Geoana la intalnirea regionala a Departamentului National de Sanatate al PSD in Brasov.

Liderul liberal Crin Antonescu, a prezentat, joi seara, "Guvernul din umbra" propus de PNL, format din 11 ministere. Printre cei desemnati in Cabinetul alternativ se numara Teodor Melescanu la Externe, Andrei Marga la Educatie, Mariana Campeanu la Munisterul Muncii sau Mircea Diaconu la Cultura, Crin Antonescu asumandu-si rolul de "premier din umbra".

Liberalii spun ca, in cazul in care PNL va ajunge la guvernare, componentii "Cabinetului din umbra" vor fi numiti in Guvern.