Premierul Emil Boc crede ca romanii se vor putea mandri in Europa, in 2012, cu tara in care traiesc, in urma procesului de reforma promovat de PDL. In opinia sa, adevaratii castigatori ai acestui proces, din punct de vedere politic, vor fi democrat-liberalii si partidele care formeaza in prezent arcul guvernamental.

"Adevaratii castigatori ai acestui proces de reforma a statului vor fi romanii, care vor avea un stat cu care se vor putea mandri in Uniunea Europeana si, din punct de vedere politic, in 2012 principalii castigatori ai trecerii Romaniei prin criza si ai aducerii Romaniei pe crestere economica vor fi cei care azi sustin guvernul, PDL si celelalte partide din arcul guvernamental, UDMR, UNPR si grupul minoritatilor nationale", a declarat primul ministru.

Declaratiile au fost facut in cadrul reuniunii conducerii PDF cu alesii locali ai partidului, care a debutat sambata dimineata la Drobeta Turnu Severin, pentru a discuta strategia la alegerile din 2012.

Emil Boc le-a spus alesilor locali ai PDL ca stie dificultatile pe care acestia le au "datorita faptului ca guvernul este obligat sa ia masuri dure" de reforma.

"PDL si-a asumat, practic, cea mai dura reforma a statului din ultimii 20 de ani, o reforma ce presupune, din nefericire, si costuri politice, dar o reforma atat de necesara pentru Romania", a spus seful executivului, citat de Agerpres.

Intalnirea vine si in contextul in care democrat-liberalii de la centru au decis sa deblocheze procesul alegerilor din partid si este de asteptat ca reprezentantii PDL din plan local sa fie consultati cu privire la intocmirea calendarului scrutinului intern.

Unul dintre adeptii urgentarii alegerilor interne este chiar prim-vicepresedintele Adriean Videanu, cel care a ales, odata cu remanierea, sa se implice, mai mult in activitatea partidului.

Videanu sustinea ca nu este singurul membru al Biroului Permanent National al PDL care opteaza pentru accelerarea scrutinului intern, motivand ca noua conducere care ar urma sa fie validata in Conventia Nationala va trebui sa-si stabileasca obiectivele politice majore, anume bataliile electorale care vin.