Daca va fi un singur partid dominant in 2012 atunci pot sa va garantez un singur lucru: nu va fi niciunul din cele pe care le stiti deja. Daca nu va fi un singur partid dominant, atunci vor fi trei. Si toate trei personaje de basm. Citatul a fost luat dintr-un criptic articol semnat pe blogary.ro de consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu. Deduc de acolo ca sansele pentru un Mesia politic (grup sau persoana) sunt destul de mari. Discutia in termeni de "ancien regime" vs nenascutul partid dominant ma face sa ma gandesc la un scenariu "2004 pe steroizi", scrie Teodor Tita pe blogul sau.

Inteleg resorturile insa nu prea pricep de unde ar putea veni acel lider sau acel grup suficient de autonom incat sa nu fie asociat cu vechea politica. Ma rog, am eu vreo doua idei dar ma indoiesc ca am inceput sa gandesc la fel ca SL.

Al doilea scenariu, cel referitor la nevoia de impartire a puterii introduce doua variabile insa nu mi-e clar rolul UNPR. Stiu ca nu prea crede nimeni in viitorul UNPR insa eu sustin in continuare ca trebuie urmariti cu atentie. Sunt cei care dau greutate, cei care inclina balanta in tot felul de calcule pe termen mediu.

In concluzie, sondajele spun ca ceea ce unii dintre noi stiam deja: multi, foarte multi se simt nereprezentati. Cine o sa ocupe locul mi-e total neclar. Partidul Poporului e doar un iepure, dupa cum corect sugereaza domnul Lazaroiu.

Comenteaza pe blogul lui Teodor Tita.