Biroul Permament National al PDL este spectator la o scadere in incredere a partidului, a declarat la RFI deputatul democrat-liberal Sulfina Barbu, care sustine ca nu trebuie "sa ne bagam capul in nisip, precum strutul". Ea a declarat ca e nevoie de o conducere interimara a formatiunii, care sa faca disocierea intre partid si Guvern. Ulterior, Barbu a declarat pentru Agerpres ca "ar fi o greseala sa-i pierdem acum pe Sever Voinescu, Monica Macovei, Traian Ungureanu sau Cristi Preda".

Descarca fisierul audio in format MP3

  • "Trebuie sa ne asumam guvernarea si lucrul acesta se intampla, dar avem nevoie de o conducere interimara. Daca ignoram realitatea, este in defavoarea partidului. Nu cred ca putem vorbi foarte eficient despre actuala conducere, care intr-adevar a castigat multe alegeri, dar actualul Birou Permanent National al partidului este spectator la o scadere in incredere a partidului, ajuns undeva la 15%".
  • "Este clar ca nu e totul bine si frumos ! Trebuie sa luam niste decizii. Nu sunt pe principiul ca trebuie sa ne bagam capul in nisip, precum strutul, in fata problemelor partidului, dar sta in puterea noastra, avem solutiile, important este sa le aplicam".
  • "Propun crearea unui mecanism eficient de consultari si colaborare intre parlamentari si Guvern, deoarece de multe ori, din cauza unei lipse de comunicare intre Guvern si parlamentari, s-au intamplat voturi amanate pe legi importante. Vreau sa propun colegilor ca parlamentarii din comisii sa avem intalniri cu secretarii de stat din ministerele corespondente, de doua ori pe luna, apoi inaintea adoptarii unei Ordonante de Guvern, parlamentarii din comisiile de specialitate sa discute cu ministrii responsabili si grupurile parlamentare reunite sa aiba o intalnire pe luna cu primul-ministru si sigur, ministrii pe domeniile importante si de interes in luna respectiva".

Ulterior, Barbu a declarat, citata de Agerpres, ca ar fi o greseala ca PDL sa piarda dintre noii membri, sustinand ca oamenii tineri ar trebui sa participe la luarea deciziilor in partid. "Ar fi o greseala sa-i pierdem acum pe Sever Voinescu, Monica Macovei, Traian Ungureanu sau Cristi Preda, care sunt mai nou-veniti in PDL", a spus Sulfina Barbu, adaugand ca acestia ar trebui sa participe la procesul decizional din partid.