Solicitarea de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu depusa de catre presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, reprezinta "o fumigena de vara", menita doar sa furnizeze subiecte de discutie, considera premierul Emil Boc.

"Este o fumigena de vara, pentru a da oamenilor subiect de discutie si mass-media prilej de comentariu. Eu cred ca cei care au facut anterior acest demers au invatat din lectiile istoriei si, in consecinta, nu merita comentarii suplimentare. Uitati-va in istorie, totdeauna istoria se repeta, dar mereu cu alte date", a spus Boc.

Dan Voiculescu a solicitat suspendarea lui Traian Basescu, o cerere in acest sens fiind depusa la Senat inca de la 1 iulie. Voiculescu arata ca seful statului promoveaza masuri anti-sociale si ilegale:"precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor... S-a plasat premeditat in conflict cu societatea romaneasca, a transformat Presedintia intr-un supra-guvern... Pe scurt, Presedintele Traian Basescu a incalcat Constitutia", se arata in solicitare. Informatia apare la o zi dupa ce un sondaj de opinie realizat de IPP arata ca 65% dintre romani ar vota pentru demiterea presedintelui, daca ar avea loc un referendum.