Boldea, pedelistul care o acuza public pe Ada Mesesan, evita explicatiile. Mihail Boldea, deputatul PDL care a lansat acuzatiile la adresa Adei Mesesan, era invitat la emisiunea "Evenimentele zilei", transmisa in direct de B1TV, incepand cu ora 16.00. Tanarul pedelist nu a mai venit astazi pentru a da explicatii suplimentare cu privire la acest scandal pe care l-a generat. Aseara, Boldea a declarat pentru EVZ ca "in ianuarie 2009, Ada Mesesan, care facea acreditarile din partea partidului la televiziuni, mi-a cerut 1.000 de euro pe luna sa ma scoata la televizor. Am ca dovada modelul de contract pe care mi l-a trimis pe e-mail de pe adresa personala", anunta EVZ.

Politic ShowFoto: Colaj foto

Nastase compara masurile lui Boc cu cele ale stalinistilor. Fostul premier sustine ca decizia Puterii de a taia pensiile militarilor seamana cu o decizie luata in 1959 de regimul stalinist al lui Gheorghiu Dej. "Istoria se repeta. Actuala putere refuza sa invete din greselile trecutului. Va prezint mai jos 2 texte de lege extrem de interesante care va vor arata de ce, sub conducerea lui Traian Basescu si Emil Boc, Romania s-a intors cu multi ani in urma. Veti putea citi o Hotarare, din 1959, a Consiliului de Ministri al Republicii Populare Romane, prin care militarii si-au pierdut dreptul la pensie. Au trecut 51 de ani de atunci, dar chestiunea este cat se poate de actuala. Al doilea document este o Hotarare a Consiliului de Ministri al Republicii Populare Romane, din 1964, care abroga decretul din 1959", informeaza Romania Libera.

La ce fac reclama mascata sedintele de guvern. Imaginea politicienilor este un aspect foarte important pentru multi dintre acestia, iar unii investesc zeci de mii de euro in tinute sau accesorii pentru care mai apoi fac reclama mai mult sau mai putin constienti. Exista, de asemenea, si situatii in care politicienii fac reclama in mod direct anumitor produse, cel mai bun exemplu fiind presedintele Traian Basescu, care face reclama pentru Dacia Duster. Presedintele Traian Basescu a preferat sa-si arate sprijinul fata de Uzinele Dacia nu doar prin simpla prezenta la lansarea noului model Dacia Duster, ci si prin achizitionarea primului model destinat comercializarii. Presedintele a optat pentru versiunea de top a modelului Dacia Duster, de culoare rosu de foc, la un pret de 17.220 de euro, scrie Puterea.

Boc si-a luat un vot din fundul Curtii. Criza ne afecteaza economic, iar crizatii ne afecteaza moral. Agentia Nationala de Integritate a fost declarata falimentara si a intrat in reorganizare prin decizia Curtii Constitutionale. Judecatorii Curtii, niste relicve purtatoare de peruca renascentista, cu vederi obtuze in ceea ce priveste democratia si accesul liber la informatia de interes public, au decis ca declaratiile de avere nu trebuie facute publice. Academia Catavencu se conformeaza deciziei Curtii Constitutionale si, in consecinta, nu vom mai prezenta in aceasta rubrica obisnuitul faptas saptaminal, ci va vom prezenta scheletele ascunse in dulapul fiecaruia dintre judecatorii Curtii Constitutionale. Fireste, fara a face publica vreo declaratie de avere din care sa reiasa ca vreunul dintre judecatorii Curtii s-a imbogatit ilegal. Integral in Academia Catavencu.

In editorialul "Politicienii sa ia o pauza de gandire", Elena Vijulie scrie: "Plecarea cabinetului Boc de la Palatul Victoria nu trebuie sa fie nici un act de imagine al PDL, nici un act de razbunare al Opozitiei. Inlocuirea lui Emil Boc trebuie sa porneasca de la prioritatile tarii. Prima prioritate a Romaniei in acest moment este soarta acordului cu Fondul Monetar International. Jeffrey Franks a anuntat ca boardul FMI asteapta noul pachet de masuri, dupa esecul Guvernului la Curtea Constitutionala. Chiar si criticii cei mai inversurati ai cabinetului PDL sunt de acord ca acum Romania nu are alta solutie financiara decat apelul la FMI. E de presupus ca in ultima instanta, unele angajamente ar mai putea fi ajustate, dar nimic mai mult. Care sunt motivele pentru care nu exista alternativa la FMI se poate discuta indelung, dar inutil". Integral in Romania Libera.

In editorialul "Emil Boc creste gaini", Mircea Marian scrie: "Masurile pe care suntem nevoiti sa le luam par uneori extrem de grele si nepopulare", le-a spus, duminica, premierul Emil Boc prefectilor stransi in videoconferinta. "Par"? Doar "uneori"? Premierul crede ca taierea cu 25% a salariilor bugetarilor, majorarea cu cinci procente a taxei pe valoarea adaugata, impozitarea tichetelor de masa si eliminarea subventiei pentru incalzire doar "par" niste masuri grele? "Abordam situatia cu calm", i-a anuntat Boc pe subordonatii sai din prefecturi. Poate va amintiti de personajul "Romulus cel Mare" al lui Friedrich Durrenmatt. Germanii lui Odoacru se apropiau de Roma, toti ministrii celui care avea sa fie ultimul imparat roman il rugau pe acesta sa faca ceva, dar Romulus cel Mare continua, netulburat, sa-si hraneasca gainile. Si el aborda situatia cu calm. Integral in EVZ.