Europarlamentarul PDL Cristian Preda scrie pe blog despre decizia luata la intalnirea Basescu-PDL, de a nu se spune nimic "public si oficial", desi partidul e procupat de "comunicarea defectuoasa", exprimandu-si ironic convingerea ca astfel actiunea guvernamentala capata "un plus de credibilitate", transmite Mediafax.

"Intrucat la Snagov a fost intalnire informala, iar PDL, altfel preocupat de comunicarea defectuoasa, a decis sa nu spuna nimic public si oficial, lasand astfel posibilitatea unor colegi sa transmita pe surse ce si cum s-a discutat, am hotarat sa aplic cu consecventa linia politica a partidului si sa nu mai public nimic pe blog. Ma rog, masura se aplica in urmatoarele 3 (trei) zile, pana ce se epuizeaza interesul presei pentru subiect. Sunt convins ca in acest fel actiunea guvernamentala va capata un plus de credibilitate. Prietenii stiu de ce!", comenteaza Cristian Preda intr-o postare pe blog.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, duminica seara, la Palatul Snagov cu liderii, parlamentarii si europarlamentarii PDL, stabilindu-se ca remanierea guvernamentala sa se amane pana la 1 septembrie, Executivul avand o perioada de gratie in care sa aplice masurile de austeritate si restructurarile. Surse participante la intalnire au declarat ca seful statului a facut si recomandari legate de activitatea PDL, sugerand ca formatiunea democrat-liberala sa se pregateasca pentru era post-Basescu si chiar post-Boc si sa nu subordoneze activitatea de partid celei guvernamentale.