Conducerea PDL a votat luni pentru excluderea deputatului Daniel Oajdea din partid, dupa ce acesta anuntase ca va vota pentru motiunea de cenzura initiata de PSD. 22 dintre membrii Biroului Permanent National al democrat-liberalilor au votat in favoarea excluderii, in timp ce doar cinci au votat impotriva.

Daniel OajdeaFoto: Agerpres

Propunerea BPN va fi inaintata Consiliului National de Coordonare, care va lua decizia finala in privinta excluderii lui Daniel Oajdea.

"Noi intelegem situatia in care sunt parlamentarii nostri astazi si necesitatea de a explica masuri pe care nici noi nu le-am fi dorit, dar pe de alta parte am cerut respectarea deciziilor forurilor de conducere ale PDL", a spus Gheorghe Flutur, vicepresedinte al partidului.

"Nu putem fi de acord cu cei care doresc doar sa-si faca o imagine personala in aceasta perioada, important este interesul pentru tara", e explicat el motivele votului din BPN.

Duminica, deputatul PDL de Iasi a declarat ca va vota pentru motiunea de cenzura a PSD, dupa ce s-a intalnit cu aproximativ 200 de alegatori din circumscriptia sa.

"Demisia nu mi-o dau de nicaieri. Eu pot fi doar demis. In cel mai rau caz, daca plec, voi fi demis. Rolul meu este sa reprezint corect oamenii", afirmase Daniel Oajdea, pentru Realitatea TV.

Iesenii din colegiul deputatului PDL s-au exprimat duminica, prin vot, cum sa voteze alesul lor la motiunea de cenzura: 98 de persoane au spus ca sunt pentru motiune, 47 impotriva, iar 11 s-au abtinut.