Proiectul de lege care vizeaza eliminarea pensiilor de lux, asupra caruia Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului, la inceputul saptamanii, este considerat adoptat, astazi, de Parlament, a anuntat, vineri, premierul Emil Boc, intr-o declaratie de presa.Primul ministru si-a exprimat speranta ca legea nu va fi contestata la Curtea Constitutionala, dupa ce PSD si-a exprimat intentia de a face acest demers.

Declaratiile lui Emil Boc:

  • Proiectul de lege care vizeaza eliminarea pensiilor de lux este considerat adoptat, astazi, de Parlament si asteapta promulgarea de catre seful statului.
  • Salut acest moment important in reformarea sistemului de pensii.
  • Numai prin eliminarea a aproximativ 8 mii de astfel de pensii, se face o economie din care pot fi platite 60 de mii de pensii in Romania.
  • Acest Guvern a avut curajul sa atace pensiile de lux, lucru pe care niciun Guvern nu a avut curajul sa il faca, in ultimii 20 de ani.
  • Nu poti sa ceri solidaritate de la cei care au pensii foarte mici in Romania si sa pastrezi pensiile de lux.
  • Acest proiect de lege prevede si reevaluarea tuturor pensiilor de invaliditate din Romania, in termen de un an.

Emil Boc a acuzat, vineri, PSD si pe liderul social-democrat Victor Ponta de tentativa de a bloca aceasta lege, prin demersul de a o contesta la Curtea Constitutionala.

Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului, la inceputul saptamanii, asupra legii ce prevede eliminarea pensiilor de lux si recalcularea pensiilor speciale, precum si reanalizarea pensiilor de invaliditate, in termen de un an.

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT declaratiile primului ministru.