PNL va propune modificarea Legii electorale astfel incat sa se prevada doua tururi de scrutin la alegerile uninominale parlamentare din 2012, la fel ca in cazul alegerilor pentru primar sau presedinte de consiliu judetean, a declarat sambata vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu, transmite Mediafax.

Deputatul Teodor Atanasiu spune ca aceasta modificare se impune in conditiile in care, in momentul de fata, nu toti parlamentarii alesi sunt si castigatori ai colegiilor unde au candidat.

"Legitimitatea multor parlamentari este, astazi, pusa in discutie, pentru ca nu toti cei care au ajuns in Parlament au castigat colegiile in care au candidat. De aceea propunerea de modificare a Legii electorale prevede doua tururi de scrutin pentru Parlament, la fel ca la primari sau presedinti de consilii judetene. Cel care castiga cu adevarat colegiul uninominal sa fie cel care ii reprezinta pe alegatori in Parlament. PNL va depune o initiativa legislativa in acest sens", a spus Atanasiu.

Potrivit acestuia, majoritatea parlamentarilor PNL sunt de acord cu doua tururi la alegerile parlamentare si spera ca initiativa sa fie acceptata si de senatorii si deputatii altor partide.

"Daca vom intalni o majoritate parlamentara in stare sa sustina un astfel de proiect de lege, cred ca ar fi nimerit ca urmatoarele alegeri parlamentare sa se desfasoare in acest mod, pentru ca vointa electoratului sa fie, cu adevarat, reprezentata in Parlament", a afirmat Teodor Atanasiu.

Vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a participat, sambata, la Conferinta Teritoriala a PNL Cluj in cadrul careia se alege noua conducere a filialei.