Senatorul PDL Iulian Urban lanseaza un atac dur la adresa Guvernului. Parlamentarul democrat-liberal spune, la RFI, ca ministrii care nu-i dau afara pe angajatii numiti "pe baza de cumetrii, surori de amante sau oameni incompetenti" trebuie demisi. Ministrii care nu-si fac treaba "trebuie inlocuiti", afirma senatorul.

Iulian Urban crede ca "probabil" vor exista parlamentari ai PDL care vor vota motiunea de cenzura a Opozitiei, dar in acest fel "se vor separa apele". Caderea Guvernului nu va fi decat "o moarte a regelui, care va aduce o bucurie nestavilita nebunului", apreciaza parlamentarul.

"Trebuie ca acest Guvern, intr-un termen cat mai scurt, pentru ca motiuni de cenzura vor mai fi, sa puna mana si sa identifice absolut toate zonele de la nivelul ministerelor, institutiilor deconcentrate, unde au fost plantati fel si fel de oameni, care n-au nici o legatura cu posturile respective, unde au fost pusi oameni pe baza de cumetrii, surori de amante, oameni incompetenti, care n-au ce sa caute acolo", a declarat Urban.

El acuza si Opozitia ca "dimineata critica Guvernul, iar la pranz cerseste contracte publice pe la diverse ministere ale PDL".

"Dimineata, la prima ora, prin declaratii politice critica Guvernul si la pranz ii vezi cersind contracte publice pe la diverse ministere ale PDL din actualul Guvern. In momentul de fata, caderea Guvernului nu va fi decat fix o moarte a regelui, care va aduce o bucurie nestavilita nebunului. Eu cred ca pentru PDL motiunea de cenzura va fi un prilej extraordinar de separare a apelor, pe care eu unul, de exemplu, il astept de foarte mult timp", precizeaza Urban.

Senatorul PDL a lasat sa se inteleaga ca nu este de acord cu modul in care s-a actionat in cazul Melaniei Vergu, care ar fi trebuit demisa imediat: "Toti cei in jurul carora planeaza suspiciuni legate de contracte cu statul, de folosirea unei demnitati publice alese sau numite pentru crearea unor avantaje personale trebuie imediat rasi, inlaturati, nu trebuie sa stam trei zile, s-o rugam pe consiliera, sa vedem daca vrea sa-si dea demisia. O demiti si cu asta basta!".