Liderul UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat ca nici Ceausescu nu a reusit sa ii convinga pe maghiari "sa nu mai vorbeasca, sa nu mai viseze, sa nu mai planga in limba maghiara" si nu vor reusi acest lucru nici Victor Ponta si nici altii.

Antal a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca daca liderul PSD, Victor Ponta, vrea sa afle despre Tinutul Secuiesc, sa vina in zona si sa stea de vorba cu reprezentantii comunitatii maghiare, care ii vor explica ce inseamna Tinutul Secuiesc. El a facut aceste declaratii in contextul in care liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, sambata, la Toplita, ca "nu exista Tinutul Secuiesc".

  • "La intrunirea unor romani, care au venit din toata tara in Tinutul Secuiesc, dar unde au participat si consilieri locali ai Tinutului Secuiesc, am aflat de la domnul Ponta, care probabil a fost prima data in Tinutul Secuiesc, ca Tinutul Secuiesc nu exista. Deci, daca vrea domnul Ponta sa afle, sa vina ca ii explicam noi despre Tinutul Secuiesc", a spus Antal Arpad.
  • "Probabil ca cei care au spus ca vor face totul ca legea minoritatilor nationale sa nu treaca in Parlament nu stiu faptul ca romanii din secuime au nevoie de autonomie culturala, pentru ca noi nu avem nevoie de autonomie culturala in secuime, noi avem nevoie de autonomie culturala in afara secuimii", a explicat Antal.
  • "Eu cred ca este trist, tragic, caraghios faptul ca romanii, mai ales cei care au venit din alta parte in secuime, vorbesc impotriva limbii maghiare din secuime. Noi nu am vorbit impotriva limbii romane. Noi cand am spus ca limba maghiara trebuie sa fie de acelasi rang cu limba romana nu am facut un rau, nu am vorbit impotriva limbii romane. Deci, noi avem intotdeauna mesaje pozitive, iar ei vor sa ne convinga sa nu mai vorbim, sa nu mai visam, sa nu mai plangem in limba maghiara, dar nu a reusit nici Ceausescu, nu o sa reuseasca nici Ponta si nici altii", a conchis presedintele UDMR Sfantu Gheorghe.