Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a sustinut, luni, intr-o declaratie politica facuta in plen, ca presedintele Traian Basescu a reusit sa manelizeze politica romaneasca si ca da dovada de un stil "manelist" de a conduce tara, relateaza Mediafax.

"Traian Basescu reuseste sa manelizeze politica romaneasca. In mandatul sau am asistat la prea multe episoade care ne dovedesc acest lucru - de la relatia presedintelui cu un cap al lumii interlope, la discursul Elenei Udrea la Academia Romana, de la promovarea fara perdea a clientelei politice, la jignirea adversarilor politici, la certuri, conflicte, rasete mefistotelice. Nu sunt toate acestea un stil manelist de a conduce tara?", a spus el.

Senatorul liberal a opinat ca, prin afirmatia ca romanilor le plac manelele a vrut, de fapt sa demonstreze, "ca un intelectual care citeste de patru ani aceeasi carte", ca personal face parte din ceilalti 1%.

Hasotti a mai mentionat, in declaratia sa, ca presedintele ar trebui sa audieze zilnic "Aria calomniei" de Rossini.

"Are oare Traian Basescu gusturi muzicale diferite de Elena Udrea, care, marturisea, cu inocenta ei caracteristica, ca asculta manele cu placere? Nu e treaba noastra. Totusi, eu imi permit sa il bag si pe Traian Basescu in marea masa a populatiei, ca doar nu eu am dansat pe acest stil muzical in restaurante dandu-ma popular si populist in fata camerelor de luat vederi. Ce a spus Traian Basescu despre stilurile muzicale ale poporului roman este un lucru trist, insa nu este adevarat", a adaugat liderul senatorilor liberali.

Presedintele Traian Basescu a declarat, sptamana trecuta, la prezentarea unui raport privind situatia romilor, ca acestia nu sunt respinsi de societate si a mentionat ca multi romani apreciaza obiceiurile, cantecele si solistii acestei etnii, el dandu-l ca exemplu pe Adi Minune.

"Alta zona in care trebuie depus efort de educare, este cea legata de obiceiurile care sunt dincolo de legalitate – fete casatorite la 10 ani, la 11 ani, la 9 ani, la 12 ani... nu pledez pentru asimilare. Pledez pentru pastrarea obiceiurilor. Cred ca la 99% dintre romanii care nu apartin unei etnii, le plac cantecele romilor, le plac nuntile facute de romi, le place sa auda, poate nu 99%, dar sunt atatia solisti, cantareti, daca ma gandesc de la Adi Minune pana la oricine, le plac manelele... Deci nu este o respingere in societate a ceea ce provine de la romi", a declarat Traian Basescu.