"Apreciez ca se lucreaza cu o intoxicare. (...) Congresul este maine, va avea loc si isi va alege presedintele", a declarat liderul PSD Mircea Geoana, dupa ce s-a intalnit cu liderii partidului, in biroul de la Senat. Anuntul vine dupa ce, in presa, a aparut informatia ca presedintele PSD a cerut vineri dimineata amanarea Congresului.

"Am avut o sedinta de pregatire a Congresului. Lucrurile sunt in plina derulare si maine la ora 11.00 va asteptam la Romexpo. Infirm aceste intoxicari care se practica de-o maniera profesionista", a declarat Mircea Geoana, la finalul discutiilor de la Senat. Liderul social-democrat a precizat ca "intereseaza mai putin pe ce statut se alege, important este cine va fi presedintele".

Surse care au participat la intalnire au declarat pentru Mediafax ca Mircea Geoana a propus amanarea alegerilor, din cauza disputelor create de candidaturile pe liste. Liderul PSD si-ar fi motivat aceasta propunere prin nevoia de a mentine unitatea partidului, dar si prin faptul ca o confruntare intre candidati ar da satisfactie adversarilor politici, care ar dori sa vada "sange pe pereti".

Aceasta sugestie ar fi fost impartasita doar de vicepresedintele Constantin Nita, sustin aceleasi surse. La intalnirea de la Senat au participat si Adrian Nastase, Victor Ponta si Liviu Dragnea.