Deputatul independent Eugen Nicolicea, exclus din PSD in urma cu trei luni, l-a facut "prostanac" pe liderul social-democrat Mircea Geoana, in sedinta comuna a Parlamentului pentru validarea Cabinetului Boc IV. Conflictul a pornit de la discursul lui Mircea Geoana, care a afirmat ca Guvernul este sustinut de oameni racolati si de tradatori. Nicolicea s-a simtit lezat si a cerut dreptul la replica. Presedintele Senatului a refuzat, explicand ca nu a facut nici o nominalizare.

Schimbul de replici a continuat.

Eugen Nicolicea: "Insist pentru drept la replica pentru ca ne-ati numit tradatori. Sunteti pe un scaun pe care consider ca nu-l meritati. Asta inseamna ca daca eu vorbeam de prostanac insemna ca nu ati fi avut dreptul la replica?"

Cu tot refuzul lui Geoana de a-i acorda cuvantul, deputatul PSD si-a continuat discursul de la tribuna plenului, ignorandu-l pe Geoana si invocand sase decizii ale Curtii Constitutionale si articole din Constitutie privind drepturile deputatilor independenti.

In finalul interventiei, dupa ce Geoana refuzase inca o data sa-i acorde dreptul la replica, Nicolicea a conchis "In regula, domnule prostanac".

Eugen Nicolicea a candidat in ianuarie la sefia grupului deputatilor PSD, fiind contracandiatul lui Viorel Hrebenciuc. Dupa acest moment, Nicolicea a intrat in conflict direct cu cei din conducerea PSD si in urma cu trei luni, fara a fi informat, a fost exclus din PSD.