Presedintele PSD Mircea Geoana a primit un vot de incredere din partea CEx, Marian Oprisan fiind singurul care a votat impotriva, informeaza NewsIn. Liderul PSD Vrancea a declarat vineri ca, daca Mircea Geoana a castigat alegerile prezidentiale, trebuie sa se duca la Cotroceni, dar daca le-a pierdut sa isi depuna mandatul, "ca in orice tara civilizata", si sa se prezinte astfel in fata congresului PSD, unde ar putea sa-si recapete functia.

Geoana candideaza pentru un nou mandat de presedinte la Congresul PSD

"Vreau sa multumesc colegilor care mi-au acordat acest sprijin. Vom face o analiza pe baza de criterii analitice si obiective. Noi in 2010 avem un congres statutar. Am precizat astazi ca imi voi prezenta candidatura anul viitor pentru un nou mandat de presedinte. Votul de incredere de astazi e un semn de sprijin pentru liderul partidului. Pana la congres trebuie sa ne consolidam ca forta a Opozitiei. Suntem suficient de mari pentru a rezista clanului Basescu", a afirmat Geoana.

Declaratii Marian Oprisan, inainte de sedinta CEx:

  • "Domnul Geoana, si spun foarte clar, pentru ca in acest moment eu nu il sfatuiesc sa-si depuna sau sa nu-si depuna mandatul, pentru ca va veni un moment in care va trebui sa si-l depuna fara ca sa ii mai ceara cineva acest lucru. Un lucru este foarte clar: daca dansul a castigat alegerile, sa mearga la Cotroceni, dar, daca le-a pierdut, ca in orice tara civilizata, trebuie sa isi depuna mandatul".
  • "Eu va rog sa va aduceti aminte, in ceea ce ma priveste, pentru ca eu sunt un om sincer, corect si cu coloana vertebrala, ca am misunat si in jurul lui Adrian Nastase si cind in 2004 a pierdut alegerile i-am cerut acelasi lucru pe care partidul trebuie sa i-l ceara astazi si lui Mircea Geoana".
  • "Noi vorbim de un sir lung de greseli. Suspendarea presedintelui Basescu, care in loc sa o oprim in Parlament am dus-o in referendum. Faptul ca ne-am batut joc de munca sutelor de mii de membri ai PSD care au muncit si au crezut si au investit sentimente, munca si resurse umane".