Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, ca nu are nevoie de o garantie din partea PSD privind mentinerea lui Johannis in fruntea Guvernului mai mult de o luna, mentionand ca PSD nu este un partid majoritar in Parlament, care sa poata impune sau schimba premieri, relateaza Mediafax.

Intrebat daca a primit garantie de la PSD ca Johannis va ramane premier mai mult de cateva luni, Antonescu a replicat ca nu are nevoie de o garantie, ci de numirea primarului Sibiului in fruntea Guvernului dupa 6 decembie.

  • "Nu am nevoie de asta. Am nevoie de numirea lui Klaus Johannis in fruntea unui Guvern alcatuit dupa criteriile despre care vorbim pentru ca eu nu am nevoie de o astfel de garantie. Eu garantiile mi le iau dintr-o anumita constructie politica pe care am gandit-o si pe care o pun in practica in asa fel incat ea sa-mi ofere garantii de soliditate si de perspectiva".

In plus, liderul PNL a subliniat ca PSD nu este un partid majoritar care sa poata impune sau da jos premierul.

  • "Eu nu cred ca exista un partid, PSD sau altul, care ce sa faca? sa depuna o motiune de cenzura impotriva propriului Guvern care merge bine? Nemailuand in calcul faptul ca PSD nu este un partid majoritar, care sa poata impune un prim-ministru sau sa poata da jos singur un prim-ministru".