Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca PSD nu va fi intr-o pozitie de forta in Guvernul Johannis, un "actionar majoritar", sustinand ca acest Cabinet nu are cum sa fie decat "jumatate-jumatate aritmetic", adica jumatate PSD, jumatate PNL si UDMR, scrie Mediafax.

Crin Antonescu a afirmat, la Realitatea TV, intrebat despre posibilitatea ca PNL, odata intrat in aceasta combinatie, sa fie indepartat de PSD cand va considera ca nu mai are nevoie de liberali, ca Guvernul Johannis va fi jumatate-jumatate, iar PSD nu va fi actionar majoritar.

"Mai greu, pentru ca avem un prim-ministru independent, asta e un lucru foarte important, nu un amanunt. Avem un parteneriat semnat deja, un acord, avem un parteneriat deja semnat cu UDMR. Practic, va fi un Guvern, nu am discutat aceste detalii, dar nu are cum fi altfel decat un Guvern jumatate-jumatate aritmetic, daca vreti, rotunjind, jumatate PSD, jumatate PNL si UDMR. PSD nu e deloc intr-o pozitie de forta, nu e deloc actionar majoritar in acest Guvern", a spus Antonescu.

El a adaugat ca nu va recunoaste criteriul performantei organizatiilor pentru numirea ministrilor sau a secretarilor de stat.

Intrebat daca poate impune depolitizarea in PSD, Antonescu a spus ca in acest sens pot fi facute doua lucruri.

"Poti sa faci doua lucruri, dar sunt simple. Pui un ministru care crede, la randul lui, in acest principiu al depolitizarii si, mai departe, nici nu te mai ocupi tu, ci ministrul. Al doilea lucru important, sa rezisti in momentul in care organizatiile vin la tine si spun: l-ai pus pe X ministru si el nu vrea sa puna omul meu. Atunci, ca presedinte care vrei depolitizare, trebuie sa rezisti sau sa pleci", a spus Antonescu.

In plus, liderul PNL a spus ca afirmatiile liderilor PDL privind distribuirea ministerelor, dintre care unul catre PRM, si trei catre UDMR, este "o minciuna sfruntata a PDL", mentionand ca nu s-a discutat despre niciun minister.