Presedintele Traian Basescu a raspuns, replicand unui ziarist care a vrut sa stie daca isi va retrage propunerea ca Liviu Negoita sa fie premier, prin intrebarea daca de acest lucru au nevoie Vantu sau Patriciu acum, "sa treaca la pradat", relateaza NewsIn.

  • "Parlamentul are de facut ceva, deci trebuia sa convoace Parlamentul pentru a valida Guvernul Negoita sau nu. Cred ca si Parlamentul are obligatia sa dea un vot, pozitiv, negativ, nu stiu, dar avea obligatia sa dea un vot", a spus Basescu miercuri, in contextul in care i s-a amintit ca  termenul pana la care, potrivit Regulamentului sedintelor comune, Parlamentul trebuie sa se intruneasca pentru a da votul pentru un Guvern propus a expirat.

Intrebat daca, in cazul in care Parlamentul nu se va reuni pentru a vota Guvernul Negoita, se gandeste sa-si retraga propunerea, Basescu a raspuns iritat tot printr-o intrebare.

  • "Pai cum sa retrag, dupa ce articol din Constitutie trebuie facuta asta, sau de asta are nevoie Vantu acum, sau cine? Au nevoie sa treaca la pradat Vantu, Patriciu. Cine are nevoie ca Romania sa nu aiba Guvern?", a spus Basescu, inainte de a parasi sediul de campanie in vitrina caruia era proiectat discursul sau din cursul zilei de miercuri.

In regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului se arata ca birourile permanente stabilesc data sedintei comune pentru acordarea votului Guvernului propus la cel mult 15 zile de la primirea programului si listei Guvernului, luand totodata masuri pentru convocarea deputatilor si senatorilor. Premierul desemnat Liviu Negoita a depus in 9 noiembre la Parlament lista ministrilor si programul de guvernere al Executivului, astfel ca termenul a expirat marti, 24 noiembrie.