Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat duminica seara, la Tg Mures, ca este foarte multumit de rezultatul obtinut de candidatul Uniunii, Kelemen Hunor, si considera ca procentele obtinute de acesta vor fi foarte importante in negocierile pentru turul doi, transmite NewsIn. Marko Bela a mai anuntat ca de luni va incepe discutiile in interiorul Uniunii dupa care negocierile cu cei doi candidati si partidele lor.

  • “UDMR are o forta de negociere pe baza acestor voturi, nu stiu cum, in ce fel, cu cine vom negocia. Noi insine va trebui, in primul rand, sa analizam programul celor doi candidati si ce ofera ei in privinta reformei societatii romanesti, dar inclusiv in privinta relatiilor interetnice si, bineinteles, sansele celor doi - daca noi insine vom incerca sa contribuim cu voturile maghiarilor la reusita lor. Se vede ca rezultatul e foarte strans, lupta va fi stransa si in turul doi, deci cele cateva procente vor fi decisive. Din acest punct de vedere, voturile maghiarilor ar putea fi decisive”, a declarat liderul unional.
  • “Totdeauna, candidatul nostru pentru Presedintia Romaniei au primit voturi mai putine. Voturi multe, dar mai putine decat la parlamentare, fiindca exista un segment al electoratului care vrea sa-si depuna votul direct pe persoana care considera ca va deveni presedintele Romaniei. E prima data cand maghiarii voteaza numai pentru prezidentiale, neavand loc si parlamentare”, a spus liderul maghiar.

Kelemen Hunor: Viitorul presedinte trebuie sa gaseasca raspunsuri la problemele maghiarilor

Candidatul UDMR la alegerile prezidentiale, Kelemen Hunor, a declarat duminica seara, la Tg Mures, ca vor fi negocieri foarte stranse pentru turul doi si ca viitorul presedinte trebuie sa gaseasca raspunsuri la problemele maghiarilor. Kelemen s-a declarat foarte multumit de rezultatul obtinut si i-a felicitat pe cei doi care au intrat in lupta pentru turul doi.

  • „Am reusit sa obtinem, intr-o situatie cu totul deosebita, un scor bun. Vreau sa-i felicit pe domnii Basescu si Geoana si sunt convins ca daca, inainte de primul tur, nu au avut posibilitatea de a vorbi despre problemele comunitatii maghiare, in turul doi nu pot evita sa vorbeasca despre aceasta, despre relatiile dintre romani si maghiari, despre dezideratele comunitatii maghiare”.
  • Kelemen Hunor a adaugat ca nu considera inutil efortul facut. „Am facut un efort care era necesar pentru ca am avut un program politic in care noi am cautat si, spun eu, gasit, raspuns la toate problemele societatii romanesti si la dezideratele noastre. Nu asteptam altceva decat respectarea promisiunilor facute acum 100 de ani, la 1 decembrie 1918 prin Proclamatia de la Alba Iulia".