Niciodata n-a vazut sediul L-Bank, unde se afla si Consulatul onorific al Romaniei din Stuttgart, atatia romani, ca azi. De la ora 11 dimineata, rauri de oameni au inceput sa curga la votul pentru alegerile prezidentiale si referendum. E 18.30 ora Germaniei si inca se sta la coada pe trei randuri. Fotbalistul Ciprian Marica a votat si el, cu putin timp in urma, gandindu-se “la binele tarii sale si la continuitate”.

La pranz, sala de vot s-a aglomerat brusc, cand au sosit cateva microbuze cu muncitorii de pe un santier de constructii din Schwaebisch Hall. Veniti pentru un an si jumatate pe santier in Germania, cei peste 100 de muncitori se gandesc “la binele familiei” si la Basescu si Geoana ca promotorii acestui bine. Dupa deplasarea colectiva la vot, organizata de firma de antreprenoriat cu care lucreaza, muncitorii s-au risipit pe strazile de langa sediul de votare, cu un chebab si o bere Becks in mana.

La 14.30 au inceput sa apara romanii iesiti de la biserica ortodoxa din Stuttgart-Zuffenhausen. Peste 200 de romani fusesera la slujba religioasa si apoi la un pranz. Unul dintre consilierii bisericii spera ca presedintele Romaniei sa-i sprijine sa termine pictarea peretilor interiori ai bisericii lor, care costa multi bani.

Herr Blaesner, german de la Biroul de legaturi economice germano-romane si L-Bank, a spus: “Atatia romani n-am vazut in Stuttgart de cand sunt si o asemenea avalansa la vot n-a prevazut nimeni. Trebuia sa chemam televiziunea locala germana si sa pregatim ceva gustari si racoritoare pentru copii si votanti, care au stat ore in sir la coada".