Iesenii din mediu rural au iesit la vot. Dupa ce au tecut pe la biserica, in drumul lor spre casa s-au oprit si pe la sectia de votare. In satul Vanatori, situat la 10 kilometri de Iasi la sectia speciala votasera pana la ora zece 13 cetateni care nu aveau domiciliul in acest sat. De partea cealalta, locuitorii din Vanatori au venit intr-un numar destul de mare pana la acea ora la urne; aproximativ 70 pe persoane isi exercitasera deja dreptul de vot.

Insa, intr-un interval de doua ore, numarul cetatenilor care s-au prezentat la vot a crescut, ajungand in jurul orei 12.00 la aproximativ 35 de persoane. Presedintele Sectiei Speciale din Satul Vanatori spune ca aceasta delimitare inte oamenii care au domiciliul stabil intr-o localitate si cei care tranziteaza un anumit sat este benefica. “Cred ca se justifica prezenta unei astfel de sectii speciale, mai ales aici, in mediul rural, pentru ca sunt multe persoane care locuiesc in acest sat si care nu au viza de flotant sau mutatia facuta. Se vede ca lumea totusi vine la vot si le este mai usor sa voteze aici, decat sa mearga in satul lor natal. Avem pana in prezent (n.r. ora 12.00) aproximativ 35 de persoane care au votat in sectia noastra si cred ca numarul va mai creste”, a declarat Vasilica Salabina, presedintele Sectiei Speciale de votare din satul Vanatori.

In ceea ce priveste incidentele, presedintele sectiei spune ca pana la aceasta ora a fost o singura problema, cand un cetatean a venit sa voteze cu un buletin considerat fals. In aceasta situatia s-a sesizat Biroul Electoral Central din Iasi, care urmeaza sa solutioneze aceasta problema.

Cetatenii in schimb vin si voteaza pe toate cele trei buletine de vot, atat pentru alegerea presedintelui, cat si pentru reducerea numarului de parlamentari de la 471 la 300 sau daca sunt de accord ca Romania sa aiba un Parlament Unicameral. Chiar daca nu toti stiu ce inseamna un Parlament Unicameral, oamenii voteaza pe toate buletinele.

In schimb, la sectia speciala de la Gara din Iasi, la ora 13.00 era o coada de aproximativ 50 de persoane, care asteptau sa isi exercite dreptul la vot. In interiorul sectiei, erau doi observator, iar procesul de votare se desfasura in mod normal.

In judetul Iasi au fost amenajate 113 de secţii speciale de votare, dintre care 10 in municipiu si cate una in fiecare comuna.