Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a anuntat ca va cere desecretizarea dosarului Omar Hayssam, pentru a se stabili daca presedintele Traian Basescu a acceptat sau nu plecarea omului de afaceri sirian din Romania.

"O sa cerem desecretizarea dosarului Hayssam, sa se dovedeasca ca Traian Basescu nu e vinovat si nu a acceptat plecarea lui Hayssam din Romania", a declarat duminica primarul sectorului 5.

El a precizat, intr-o actiune electorala, ca PSD va depune plangeri penale impotriva lui Emil Boc si a lui Vasile Blaga, pe care ii acuza de "ordine ilegale".

De asemenea, Vanghelie i-a cerut lui Adriean Videanu sa explice cum s-a privatizat Electrica Oltenia, unde, potrivit liderului PSD, este vorba de un prejudiciu de 20 de milioane de euro.

Intr-o avalansa de acuzatii la adresa democrat-liberalilor, Marian Vanghelie a afirmat ca primarii PSD din judetul Ilfov sunt santajati si amenintati. Ma mult, spune el, "daca exista un butic intr-o comuna, daca nu trece la PDL si nu aduce minim zece voturi" ii inchid afacerea.

"Nu cred ca Garda Financiara trebuie sa mearga la toate buticurile din comune sa-i santajeze pe toti" in plina campanie electorala, a comentat presedintele PSD Bucuresti.

El a precizat ca europarlamentarii PSD vor depune o plangere la Comisia Europeana pe marginea acestei chestiuni, "pentru a vedea ce se intampla cu primarii nostri".

"Romania anului 2009 nu mai poate fi condusa de un presedinte care incearca, prin santaj cu SRI si procuratura, sa ne tina in sah si sa ne inscriem toti la PDL", a mai spus Marian Vanghelie.