Plenul Camerei Deputatilor dezbate, marti, incepand cu ora 11.00, raportul comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului. Potrivit secretarului Camerei, Dumitru Pardau, citat de Agerpres, conducerea Camerei se reuneste, marti dimineata, la 9.30, pentru a discuta proiectul de hotarare care insoteste raportul Comisiei Udrea, care nu a fost inca intocmit de forul de ancheta.

Pe 23 septembrie, Comisia pentru verificarea sumelor cheltuite la Ministerul Turismului a propus Camerei Deputatilor sa solicite revocarea din functie a ministrului Elena Udrea, precum si urmarirea penala a acesteia pentru savarsirea si instigarea la abuz in serviciu.

"Comisia condusa de Ludovic Orban si-a indeplinit misiunea, si anume fabricarea cu orice pret a unor acuzatii penale la adresa mea", a declarat ministrul turismului, Elena Udrea. Declaratia a fost facuta la scurt timp dupa ce aceasta comisie a solicitat Camerei Deputatilor sa faca demersurile pentru inceperea urmaririi penale impotriva Elenei Udrea si sa aprobe revocarea acesteia din functie. Udrea sustine ca nu are niciun motiv sa isi dea demisia acuzand PSD si PNL ca profita de majoritatea lor in Parlament pentru a decide ce este legal si ce este ilegal.

"Un stat in care legea nu mai conteaza, conteaza doar ca PSD si PNL pot decide prin votul majoritatii lor ce este legal, ce este ilegal, cine trebuie sa plece din Guvern, cine trebuie sa ramana, pe baza unor acuzatii care nu au niciun temei in legalitate", a afirmat Udrea.

Ministrul turismului sustine ca raportul Comisiei Udrea nu aduce nicio noutate, iar acuzatiile facute la adresa ei denota rea credinta si necunoastere a legii. Udrea considera ca scopul acestor acuzatii a fost compromiterea unui ministru PDL inaintea alegerilor prezidentiale.