Alegerile prezidentiale se vor desfasura pe 22 noiembrie, cand va avea loc primul tur de scrutin, urmand ca pe 6 decembrie sa fie organizat turul al doilea. Decizia a fost luata in cadrul sedintei de luni a coalitiei si anuntata de vicepremierul Dan Nica.

"Alegerile se vor desfasura exact in aceleasi conditii si respectand aceiasi termeni ca in 2004", a precizat Nica, subliniind ca singurele modificari vor fi de ordin tehnic, "dar nimic ce poate aduce atingere dreptului fundamental de a fi ales".

Liderii PSD si PD-L au convenit deja asupra unui set de masuri pentru prevenirea turismului electoral. Listele suplimentare vor fi plasate numai in sectii speciale pentru cei care nu sunt din localitatea unde isi exercita dreptul de vot. Sectiile vor fi supravegheate de camere video si fiecare votant va completa o declaratie pe proprie raspundere ca a luat la cunostinta ca, daca va vota de doua ori, va suporta pedeapsa cu inchisoarea prevazuta de lege.

Pentru a evita totusi cheltuielile prea mari, sectiile vor fi supravegheate cu ajutorul camerelor web, a precizat Nica, citat de Mediafax.