Liderii PD-L si PSD s-au intalnit in sedinta saptamanala a coalitiei. Printre temele de discutie se afla asumarea raspunderii pe legile educatiei, legea unica a salarizarii, dar si prezenta social-democratilor la guvernare.

Inaintea sedintei, premierul Emil Boc a declarat ca a venit timpul discutiilor pe reforma statului. "Timpul nu mai are rabdare cu noi. (...) Este timpul deciziilor pe ceea ce inseamna reforma statului si vom incepe cu cele trei legi majore", a repetat seful Executivului.

La sedinta de luni dimineata a fost invitat si ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, pentru dezbateri privind portofoliul pe care il va ocupa Romania in Comisia Europeana si nominalizarea comisarului european din partea tarii noastre.

"Cristian Diaconescu ne va informa cu privire la stadiul lobby-ului pentru comisarul european", a declarat la intrarea in cadrul sedintei Mircea Geoana, presedintele PSD.

In ceea ce priveste scoaterea social-democratilor de la guvernare, Victor Ponta, ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, a precizat ca in acest sens s-au pronuntat numai "democrat-liberalii care nu fac parte din guvern. Ei sunt foarte curajosi". "Oamenii care ne-au votat sunt cei care ne-au adus la guvernare, nu PD-L", a continuat Ponta.

Tot luni, conducerea PD-L se va intruni in Colegiul Director la Palatul Parlamentului, unde va fi pusa in discutie strategia de campanie. In cadrul sedintei de la Parlament, democrat-liberalii vor discuta despre asumarea raspunderii Guvernului pe mai multe legi privind reforma statului, printre care si legea educatiei.