Presedintele Traian Basescu le-a spus, duminica, primarilor participanti la lucrarile Asociatiei Comunelor ca trebuie continuat procesul de modernizare a Romaniei deoarece tara noastra nu este un stat modern, ci doar unul care a atins "niste standarde minimale" pentru intrarea in Uniunea Europeana.

"Romania nu e stat modern. Vreau sa stiti foarte bine ca am aceasta convingere. Romania a atins niste standarde minimale la intrarea in Uniunea Europeana dupa care prea multi oameni politici au considerat ca acesta este nivelul la care trebuie sa fim. Nu, de-abia de acolo trebuia sa inceapa un proces accelerat de modernizare a Romaniei, inclusiv procesul de crestere a nivelului de autonomie a administratiilor locale", a declarat seful statului, citat de Mediafax.

Seful statului le-a spus celor prezenti ca a consultat Pactul National pentru Autonomie Locala, care va fi discutat la aceasta intalnire a Asociatiei Comunelor din Romania si ca este multumit de acest proiect, avand de facut un singur amendament.

El a mai spus ca primarii trebuie sa se lupte pentru autonomia financiara si i-a incurajat sa continue sa organizeze manifestari gen Zilele Orasului sau Zilele Comunei pentru ca acestea sunt deosebit de utile.

"Sa le tina in continuare chiar daca nu mai au bani, cu minimum de resurse", a declarat Basescu.