Traian Basescu continua sa conduca in preferintele electoratului, insa a coborit sub pragul psihologic de 40 de procente, pe care il inregistra constant in sondaje pana in urma cu doar doua luni. Daca duminica aceasta ar avea loc alegeri prezidentiale, actualul sef al statului ar obtine 35,4%, fiind urmat de candidatul PNL Crin Antonescu, creditat cu 21,5% din intentiile de vot si de candidatul PSD Mircea Geoana, cu 19,1%, releva un sondaj al Biroului de Cercetari Sociale.

Cei 3 sunt urmati de Corneliu Vadim Tudor (PRM) - creditat cu 7,9% din intentiile de vot, Sorin Oprescu - 5,4% (in ciuda faptului ca primarul Capitalei nu si-a anuntat intentia de a intra in cursa pentru Cotroceni), Kelemen Hunor (UDMR) - 5% si Radu Duda (independent) - 4,7%.

BCS a realizat si un clasament al celor mai antipatici membri ai Guvernului, in functie de raspunsurile celor intervievati. Pe primul loc se afla premierul Emil Boc, nominalizat de 16,7% dintre repondenti, urmat de fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi - 14,1% si de ministrul Turismului, Elena Udrea - 10,9%.

Sondajul BCS a fost realizat in perioada 9-16 iulie, pe un esantion de 1.069 persoane cu varsta de peste 18 ani si are o marja de eroare de +/-3%. Sondajul a fost comandat de compania americana Marsh Copsey&Associates, despre care presa sustine ca este apropiata de PNL si Crin Antonescu.