Toti ministrii PDL, dar mai ales cei considerati apropiati ai lui Traian Basescu, vor fi tintele atacurilor politice, pana la alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului, este de parere ministrul Turismului, Elena Udrea.

"Cred ca anul acesta, pana la alegerile din toamna, toti membrii Cabinetului care provin din PDL, in special persoanele care sunt considerate a fi mai apropiate de Traian Basescu, de presedinte, vor fi clar punctele tuturor atacurilor, pentru ca, e clar, in acest an se va da cea mai mare batalie electorala, si campania a inceput mai devreme", a declarat Elena Udrea, intr-o emisiune la Antena 3, potrivit NewsIn.

  • Elena Udrea: Miza atacului asupra Monicai Iacob Ridzi este imaginea sefului statului

Elena Udrea spune ca ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi este, in acest moment, victima unor atacuri politice, ea fiind acuzata ca sumele folosite pentru evenimentele din 2 mai - Ziua tineretului - ar fi fost directionate de fapt spre campania electorala a Elenei Basescu. Miza atacului asupra ministrului Tineretului ar fi, de fapt, seful statului, sustine Elena Udrea.

Elena Udrea este de parere ca Monica Iacob Ridzi a fost atacata politic si pentru ca pare o persoana mai vulnerabila, noua la guvernare. "Este mai greu sa il ataci pe Vasile Blaga de exemplu, atunci incepi cu cei mai noi la guvernare", a opinat ministrul, adaugand ca Ridzi nu este "veriga slaba" intre membrii PDL din Cabinetul Emil Boc: "Este de mult in politica, e mai veche decat mine. Nu este o fiinta care sa se sperie usor, duce bataliile politice. Nu e comod pentru nimeni sa fie tinta unui astfel de atac dar nu cred ca va fi usor de impresionat".

Intrebata daca, in locul Monicai Iacob Ridzi, ar fi ales sa demisioneze din functie, Elena Udrea a replicat ca acesta ar fi un gest gresit "pana nu apar rezultatele cercetarilor".