Dl Geoana a inceput prin a declara ca Basescu “a sarit calul in mod excesiv”, o nefericita tentativa de a combina vorba de duh cu limba de lemn, care a facut blogosfera sa se intrebe cum se poate sari in mod ne-excesiv un cal, sau daca nu cumva declaratiile ii sunt scrise de Vanghelie, sau daca se refera la un cal numit “Excesiv”.

Dl Basescu nu s-a lasat mai prejos si a replicat ca dl Geoana nu se poate duce acasa la soacra fara sa-l injure, afirmatie care a dus intreaga discutie pe terenul minat care e reprezentat pe acest blog in categoria “Mistolaneu”.

Iar la asta dl Geoana a raspuns ca i-ar face placere sa-l invite pe viitorul sau contracandidat acasa, sa-i cunoasca personal soacra. Citind replica nu imi pot da seama daca a fost facuta pe un ton conciliant sau amenintator. E o invitatie serioasa sau un banc cu soacre? E o noua tactica de campanie, un nou tip de tandem?

Si de la ce-a inceput tot schimbul asta de replici? De la dosarele lui Adrian Nastase! Acesta reuseste in continuare sa faca stiri de presa cu lamentarile lui interminabile; nimeni nu-i mai cere sa-si acopere cu ceva afirmatiile, a ajuns de la sine inteles ca cu fiecare ocazie posibila fostul premier trebuie sa denunte conspiratia cotrocenista de pe urma careia patimeste. Eu nu stiu cum de nu s-a saturat dl Geoana de placa asta; daca ii joaca cineva rolul soacrei din bancuri acela e colegul sau de partid.

Miercuri s-a vaitat din nou: “Sugerez ca Traian Basescu sa dea un decret. In articolul 1 sa scrie: Adrian Nastase este vinovat si in articolul doi sa scrie: Adrian Nastase sa fie impuscat”. Vaitatul a devenit, bineinteles, stire. Ba chiar Realitatea TV a publicat-o sub un titlu in stilul imbecil cu care postul respectiv ne-a obisnuit: “Adrian Nastase se vrea impuscat”. Sigur, si Realitatea TV face presa serioasa. Un titlu mult mai realist si descriptiv ar fi fost “Adrian Nastase se caca pe el”, de mai bine de patru ani de zile incoace.

Citeste si comenteaza pe Inventarul stricaciunilor politice.