Premierul Emil Boc a cerut Organizatiei PD-L Dolj sa-l demita pe Constantin Iancu din calitatea de membru al acestui partid si, totodata, i-a solicitat ministrului Agriculturii, Ilie Sarbu, sa-l elibereze din functie, potrivit unui comunicat de presa al PDL, citat de NewsIn.

Ministrul agriculturii Ilie Sarbu a anuntat miercuri ca directorul Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare si-a depus demisia si decizia nu poate fi decat aceea de acceptare pentru ca este un act unilateral.

Presedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, marti, ca, la sfarsitul saptamanii, in cadrul unei sedinte a organizatiei doljene, se va lua in discutie excluderea din partid a lui Constantin Iancu, actualul director al Administratiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare (ANIF).

Constantin Iancu si-a anuntat, sambata, demisia din functia de director al ANIF, dupa ce presa a relatat ca acesta este invinuit de procurori pentru rapire. Intr-o scrisoare adresata sambata mai multor redactii din Craiova, Constantin Iancu a explicat motivul care a stat la baza renuntarii la functia de director al ANIF: "In urma atacurilor de presa concertate, am decis sa imi depun demisia din functia de director al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare. Am luat aceasta hotarare deoarece nu doresc sa arunc nicio umbra de suspiciune asupra Partidului Democrat Liberal. Totul a pornit de la o dezinformare bine ticluita de un anume ziarist cu relatii bine conturate in sfera criminalitatii macro-economice”, a precizat Constantin Iancu.

Directorul demisionar al ANIF sustine ca este nevinovat in dosarul de sechestrare si crede ca cercetarile in dosarul instrumentat pe numele sau a fost finalizat in momentul in care declaratiile date de el in fata procurorilor au fost vazute si de judecatorii craioveni.