Parlamentul a validat, miercuri, conducerea si componenta comisiilor de control a activitatii SRI si SIE, anunta NewsIn. Democrat-liberalul Cezar Preda este presedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activitatii SRI, in timp ce social-democratul Petru Vlase va conduce Comisia de control a SIE. Votul a fost secret, pe buletine.

Comisia de control a activitatii SRI este formata din noua membri. Deputatul Ion Stan, apartinand grupului parlamentar PSD-PC, a fost desemnat vicepresedinte al comisiei, iar senatorul UDMR Verestoy Attila va fi secretar.

Comisia de control a SIE este alcatuita din 5 membri. Senatorul Vasile Nistor, din parte PD-L, va fi vicepreşedinte, iar Mihaita Calimente, tot de la PD-L, a fost ales secretar.

Tot miercuri au fost validati de Parlament si membrii Comisiei Parlamentare a revolutionarilor din 1989. Liberalul Raymond Luca va conduce Comisia parlamentara a revolutionarilor din 1989, formata din 11 parlamentari.

  • Prezenta lui Gabriel Oprea in Comisia SRI, marul discordiei in sedinta Parlamentului

Componenta comisiiilor parlamentare pentru controlului SRI si SIE a constituit marul discordiei in sedinta de miercuri a parlamentului. Membrii celor doua camere parlamentare s-au reunit miercuri dimineata in sedinta comuna pentru a-l valida pe Dan Nica in functia de ministru de Interne.

Grupul parlamentar al PSD a cerut, insa, suspendarea sedintei dupa ce presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat in plen ca fostul social-democrat Gabriel Oprea este propunerea PD-L pentru aceasta comisie.

Sedinta a fost reluata numai dupa ce democrat-liberalii au renuntat la nominalizarea lui Gabriel Oprea si au facut o noua propunere - Ioan Balan.

Gabriel Oprea a fost membru PSD pana luna trecuta, cand a demisonat din partid dupa ce fusese suspendat de colegii sai.