Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat simbata, la Craiova, ca nu se simte vinovat pentru promisiunile din campanie care nu au fost indeplinite dupa castigarea puterii, dand vina pe fostul Guvern pentru aceasta situatie.

„Ma adresez pensionarilor Romaniei: daca PSD nu ar fi fost la guvernare astazi, nu ar fi avut loc nicio majorare de pensii si nici macar introducerea pensiei minime. Daca nu am fi ajuns la guvernare, am fi fost in situatia sa nu facem nimic. Inghetarea salariilor si a pensiilor nu ar fi durat doar doua-trei luni”, a spus Mircea Geoana, incercand sa puna intr-o alta lumina masurile luate de actualul Guvern.

„Nu simt in niciun fel ca nu m-am tinut de cuvant. Intre luna septembrie si luna februarie estimarile s-au comprimat. Noi am facut o oferta onesta. Se pot da la televizor imagini la nesfarsit, dar buna noastra credinta nu poate fi pusa la indoiala”, a concluzionat presedintele PSD, sustinand ca nu cunostea datele reale ale situatiei bugetare.

Cu o jumatate de ora mai devreme, la ceremonia de investire in functie a prefectului de Dolj, tot Mircea Geoana a sustinut ca el a fost printre primii care au previzionat criza mondiala: „Eu am fost una din vocile pesimiste, anuntand inca de anul trecut criza.”