Presedintele Consiliului National al PSD Adrian Nastase a declarat ca decizia presedintelui Traian Basescu de a-l desemna pe Theodor Stolojan in functia de prim-ministru nu a fost buna deoarece "omul este bolnav".

"Nu stiu de ce presedintele l-a pus in aceasta situatie extrem de dificila. Stiu de la colegii mei ca avea probleme. Omul este bolnav si trebuie recunoscuta aceasta chestiune", a afirmat Nastase, citat de Mediafax.

El a spus ca nu intelege de ce seful statului a creat aceasta tensiune pentru a-l pune pe Stolojan in fruntea unui guvern "doar pentru ca Traian Basescu sa aiba omul lui la conducerea Guvernului".

"Poate acum, ca exista aceasta coalitie, ea isi va face datoria in baza legii partidelor politice si cei doi presedinti de coalitie se vor consulta si vor decide cine este cel mai bun prim-ministru", a adaugat Nastase.

Theodor Stolojan a anuntat, luni, ca si-a depus mandatul de premier la presedinte, afirmand ca a decis sa dea o speranta tinerei generatii de politicieni, care sa intre in politica la nivel de varf.

Stolojan a precizat ca presedintele Romaniei este singurul care va lua decizia cui sa incredinteze mandatul de prim-ministru desemnat din PDL.