Presedintele Partidului National Liberal, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, dupa anuntarea exit-poll-urilor, ca votul de duminica a demonstrat ca romanii au incredere in PNL si in viziunea liberala asupra unei Romanii mandre si prospere si a facut un apel la unitate si la renuntarea la dispute politice fara sens.

"Mai avem multe de facut si pentru a reusi acest lucru trebuie sa fim uniti. Astazi, trebuie sa lasam la o parte disputele politice fara sens si sa ne facem datoria. Romanii pot avea incredere in mine, in capacitatea mea si a PNL de a conduce in continuare Romania, in conformitate cu interesele lor, pentru o viata mai buna", a afirmat primul ministru.

Tariceanu a subliniat ca PNL ca continua sa puna in aplicare planul de crestere economica si de creare de noi locuri de munca, care presupune investirea a "10 miliarde de euro in oameni, in firme si in produsele romanesti".

"PNL va continua sa aplice planul de crestere economica si de creare de noi locuri de munca si invit toate celelalte partide sa ni se alature", a spus el.

"A fost pentru mine o onoare sa servesc poporul roman timp de patru ani, ca prim ministru", a continuat liderul PNL, adaugand ca "mai avem multe de facut si pentru a reusi acest lucru trebuie sa fim uniti".

Vezi video cu declaratia lui Tariceanu: