Ministrul Adrian Iorgulescu le-a explicat tinerilor de la Scoala de vara care sint variantele pe care partidul le-ar avea pentru o viitoare guvernare, dar mai ales cele pentru functia de premier. Dintre numele "vinturate" de PD-L, Iorgulescu a precizat ca Videanu sau Blaga ar fi "solutii acceptabile", spre deosebire de Stolojan care a fost respins categoric. In ce priveste relatia cu PSD, Iorgulescu a amintit de "relativa incompatibilitate doctrinara", motiv pentru care o eventuala colaborare la guvernare va trebui negociata "la singe". In replica, Stolojan i-a reamintit lui Iorgulescu ca datorita lui este acum ministru.

"Sintem puternic curtati si de fostii aliati din PD si de catre PSD", a spus Adrian Iorgulescu, prezent la Scoala de vara a tinerilor liberali. Ministrul a explicat de ce liberalii i-ar putea accepta ca variante de prim-ministri pe Videanu sau Blaga si nu pe Stolojan. Criticile la adresa lui Stolojan, pe care democrat-liberalii l-ar putea nominaliza pentru functia de viitor premier in 12 septembrie, au fost in tonul deja cunoscut, aratind ca ruptura este de nevindecat.

Actulul lider PD-L este "un produs politic expirat, care apartine trecutului si nu prezentului", iar viitorul premier "trebuie sa fie sanatos la minte si la trup", a comentat Iorgulescu. El a reamintit ca Stolojan este cel care a "rupt PNL la comanda primita de la Cotroceni".

"Putem noi sa dam mina cu acesti tradatori, cu gruparea SS Stoica-Stolojan? Evident ca acest lucru pentru noi este imposibil", i-a anuntat Iorgulescu pe tinerii liberali.

In schimb, solutii precum Vasile Blaga sau Adriean Videanu ar fi acceptabile. "Aici lucrurile pot fi discutate, dar intentia noastra este ca premierul sa-l punem noi", a declarat Iorgulescu, admitind insa ca totul depinde de scorul din alegeri, care s-ar putea incadra intre 20 si 25%.

Cit priveste eventuala colaborare cu PSD, aceasta ar trebui negociata la "singe", pe baza programelor celor doua partide. Colaborarea ar fi "oarecum" dificila din cauza "relativei incompatibilitati doctrinare", spus Iorgulescu, citat de NewsIn.

Pe un ton incurajator, de campanie, a vorbit si minstrul de interne, Cristian David, care le-a spus tinerilor ca in urma alegerilor trebuie sa rezulte o "majoritate stabila, consistenta, robusta care sa sustina un Guvern in care vioara principala sa fie PNL".

Stolojan: Iorgulescu este azi ministru datorita muncii mele din perioada 2001-2004

In replica, Teodor Stolojan i-a spus lui Iorgulescu ca "in politica nu trebuie sa astepti niciodata nimic din partea unor fosti colegi care uita de la o zi la alta cum au ajuns acolo unde au ajuns".

"Vreau doar să ii amintesc domnului Iorgulescu ca este astazi ministru si ca urmare a muncii pe care am efectuat-o eu in perioada 2001-2004, cind PNL-ul se zbatea undeva la 6-7%. A ajuns sa aiba 20%, sa formeze Alianta Dreptate si Adevar, care a dus PNL-ul la guvernare", a spus prim-vicepresedintele PDL.

Stolojan a mai precizat ca in partid s-a luat decizia sa nu se discute despre vreo alianta pina dupa alegeri.