Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a insistat, vineri, că medicul Cătălin Cîrstoiu trebuie să organizeze o conferință de presă în care să lămurească toate acuzațiile la adresa sa, spunând că acesta „nu poate merge înainte ca fiind candidatul coaliției până nu iese în conferință să explice tot”. „Eu nu îi cer nimănui să se retragă sau să nu se retragă”, a declarat Ciolacu, răspunzând unei întrebări.

Marcel Ciolacu și Cătălin CîrstoiuFoto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Joi, într-un interviu de o oră și 17 minute acordat lui Robert Turcescu și lui Dan Andronic, Cătălin Cîrstoiua spus că el nu se va retrage din cursa pentru Primăria Capitalei, susținând din nou că nu are nicio incompatibilitate: „Nu mă retrag. Cine mi-a propus avea nevoie de mine, dacă nu mai are nevoie de mine, să-mi spună verde în față”.

„Nu vom putea merge mai departe până când nu va explica toate aspectele”

Întrebat, vineri, dacă îi va cere explicit lui Cîrstoiu să se retragă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că el „nu cere nimănui să se retragă sau să nu se retragă”.

  • „Având o experiență, spun eu, mai mare politică decât a domnului dr Cîrstoiu, i-am făcut o recomandare și direct, și prin intermediul dumneavostră de câte ori m-ati întrebat.
  • Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă să țină o conferință de presă, asa cum am convenit cu domnia sa si cu domnul președinte Nicolae Ciucă și să explice toate aspectele apărute în spatiul public. Nu vom putea merge înainte până nu se va întâmpla acest lucru.
  • Până când domnul doctor Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spațiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al Coaliției”, a declarat Ciolacu.

El a spus că a convenit acest lucru împreună cu Nicolae Ciucă si cu Cătălin Cîrstoiu.

„Repet, domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în spatiul public și să explice toate aspectele. Altfel, nu vom putea merge mai departe”, a insistat liderul PSD.

Chestionat dacă există varianta ca PSD și/sau fără PNL să-i retragă sprijinul politic lui Cîrstoiu, Ciolacu a răspuns: „Noi nu retragem pe cineva dintr-o cursă, nici nu retragem cuiva sprijinul politic. Împreună toți trei am luat o decizie. Eu cu domnul Nicolae Ciucă am luat o decizie în Coaliție că-l susținem pe domnul Cîrstoiu candidat. Pe urmă, toți trei am luat această decizie și toți trei am luat decizia că domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public”.

„Din punctul meu de vedere, domnul Cîrstoiu trebuia să fi ținut deja conferința”

Întrebat decă exista un termen limită până la care Cîrstoiu să iasă cu explicații, Ciolacu a spus că, din punctul său de vedere, „conferința trebuia făcută deja”.

„Urmează să avem o discuție comună, împreună cu domnul Nicolae Ciucă, cu domnul Cîrstoiu. Dînsul nu a refuzat, a considerat...Din punctul meu de vedere, fără să deranjez pe nimeni, trebuia să facă această conferință pentru a lămuri toate aspectele”.

Când va avea loc discuția în trei?

„Eu mâine voi pleca la Argeș, dl Nicolae Ciucă a plecat la Sălaj și Maramureș, presupun că cel târziu luni va avea loc această discuție”.

Despre Robert Negoiță candidat PSD-PNL în locul lui Cîrstoiu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat, joi, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD și alianța îi cer acest lucru, după dezvăluirile HotNews.ro privind incompatibilitatea medicului, în contextul în care oferea consultații la clinica privată a familiei în timp ce avea funcția de manager al Spitalului Universitar.

Comentând declarațiile lui Negoiță, Ciolacu a spus că a discutat cu liderul PNL și au decis că Robert Negoiță „este un candidat foarte bun la Sector 3”.

Daniel Băluță ar putea fi o alta variantă?

„Momentam suntem în acea perioadă în care dl Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă și să explice toate aspectele. După acest lucru urmează...nu vorbesc pe scenarii. Sunt lider politic și discut prin decizii”, a mai afirmat Ciolacu, chestionat despre varianta Băluță candidat.

Cîrstoiu va susține săptămâna viitoare conferința de presă cerută de liderii Coaliției

Doctorul Cătălin Cărstoiu a susținut luni, 15 aprilie, că va organiza o conferință de presă ulterioară pe tema relației manager la spital de stat - doctor la clinică privată, statut sesizat de Corpul de Control al Guvernului în 2020.

Despre conferința de presă pe care liderii Coaliției i-au cerut să o organizeze pentru a lămuri acuzațiile lansate la adresa sa, Cîrstoiu a declarat miercuri seara la B1TV că aceasta va avea loc săptămâna viitoare, după ce luni își va depune candidatura la Biroul Electoral Central.