Doi deputati au schimbat replici spumoase la dezbaterea pe votul uninominal. Polemica dintre Ioan Aurel Rus (PRM) si Varujan Pambucccian (grupul minoritatilor) s-a declansat in timpul dezbaterii unui amendament care prevedea cresterea pragului electoral pentru minoritati. Rus a deviat de la dezbatere si i-a reprosat de la tribuna lui Pambucccian tinuta neprotocolara cu care acesta se afiseaza la sedintele de plen.

In replica, Pambuccian a spus ca este nevoie de o lege prin care alesii sa fie obligati sa dea teste de inteligenta si examen psihiatric inainte de a obtine mandatul.

Ioan Aurel Rus s-a plans ca deputatul minoritatilor armene se imbraca neprotocolar in blugi si 'se vantura cu o geanta agatat de umar”. Peremistul i-a cerut lui Pambuccian sa se îmbrace la costum, nu ca pe strada, sau "ca la pascut". “Personal, ma simt jignit de modul cum se afiseaza colegul nostru la sedinte”, a concluzionat Rus.

Replica lui Varujan Pamnuccian nu a intarziat sa apara si a fost una spumoasa. Deputatul minoritatii armene a explicat ca fiecare e liber sa se imbrace cum doreste si ca, personal , nu agreeaza uniformele. "Cine vrea sa ramana in uniformitate sa stea acolo... Sa va aduc aminte de o intamplare similara din viata legislativa trecuta. Nu stiu daca va aduceti aminte de acadamecianul Moisil. Domnul academician a intrebat direct: E nevoie de capul meu sau de curul meu?”

Pambuccian si-a finalizat dreptul la replica spunand ca este nevoie de o lege care sa oblige alesii sa dea un test de inteleigenta si sa faca in acelasi timp un examen psihiatric inainte de a-si prelua mandatul.

Altercatia verbala a fost oprita de catre presedintele Camerei, care a solicitat sa se supuna la vot amendamentul de la care a pornit schimbul de replici, imediat dupa interventia lui Pambuccian.