Fostul secretar general din Ministerul Educatiei, Adrian Gorun, a depus, astazi, o plangere la Parchetul General impotriva premierului Calin Popescu Tariceanu. In plangerea depusa astazi de Gorun, primul ministru este acuzat de abuz împotriva intereselor publice, abuz împotriva intereselor persoanei si asociere in vederea savarsirii de infractiuni, anunta Realitatea Tv. In urma cu doua saptamani, Adrian Gorun a fost eliberat din functia de secretar general in Ministerul Educatiei printr-o decizie a sefului Executivului.

Adrian Gorun il acuza pe primul ministru ca l-ar fi schimbat din functie la comanda politica a liderului liberal Dan Ilie Morega. Adrian Gorun sustine ca Morega ar fi vrut sa se razbune pe el pentru inregistrarile din timpul sedintelor PNL aparute in presa anul trecut, in care se discuta despre strangerea banilor pentru partid.

"Il acuz de asociere directa cu Dan Ilie Morega si alta clientela din jurul acestuia, pentru faptul ca a aplicat prin abuz excesiv o decizie de asa-zisa mutare a mea din calitatea de secretar general la Ministerul Educatiei la o comisie de statistica. Pregatirea mea este de profesor universitar, specialist in drept administrativ nu sunt inginer statistician", sustine Adrian Gorun.