Social democratul Eugen Nicolicea i-a ironizat miercuri pe ziaristi in cadrul unei conferinte de presa, declarand ca intentioneaza sa depuna un proiect de lege care sa premieze cu 1000 de euro jurnalistii care transmit informatii false ce aduc atingere sigurantei nationale. Deputatul PSD s-a plimbat prin sala de conferinta pentru a strange semnaturi de la ziaristii care sunt de acord cu initiativa sa.

Nicolicea este suparat pe jurnalistii care au scris ca modificarile sale la Codul Penal au ca scop suspendarea drepturilor fundamentale ale omului, pe motiv de siguranta nationala.

"Am un proiect de lege in care fiecare ziarist care da stiri false, si mai ales daca aduc atingere sigurantei nationale sa fie recompensat cu suma de 1.000 de euro", a declarat ironic Eugen Nicolicea in cadrul unei conferinte de presa defasurate miercuri.

Intrebat de jurnalisti de unde vor venii banii pentru premiu, Nicolicea declarat in acelasi ton ironic: “de la Guvern, binenteles”. Deputatul PSD s-a plimbat apoi cu lista printre jurnalisti pentru a strange semnaturile necesare pentru asa-zisul proiect de lege.

Reamintim ca Eugen Nicolicea a introdus marti un amendament la Codul Penal care prevede ca transmiterea de informatii false care aduc prejudicii sigurantei nationale sa fie pedepsita cu inchisoare de la 1-5 ani. Mai multe organizatii non-guvernamentale au cerut miercuri anularea amendamentului pe motiv ca “reinstaureaza climatul de cenzura specific regimurilor comuniste”.

Nicolicea a fost vizibil deranjat de articolele care au aparut in presa pe aceasta tema, dar a refuzat sa comenteze protestul ONG-urilor, spunand doar ca “nu au avut curiozitatea de a citi articolul 3 din Legea 51, in care sunt definite amenintarile la adresa sigurantei nationale a Romaniei”.