Presedintele Partidului Democrat-Liberal, Emil Boc, a declarat duminica in cadrul unei conferinte de presa ca ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, a comis un abuz, prin returnarea la Cotroceni a dosarelor "celor opt ministri". Boc a precizat ca ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, face confuzie intre dosarul penal si cel al cauzei, pentru ca “dosarul penal se afla la procurorul de caz” iar ministrul Justitiei “nu are abilitati de notar, procuror sau judecator”.

"Este o optiune nelegala sa fie cenzor si filtru, deoarece presedintele isi asuma intreaga raspundere, din punct de vedere legal" - a mai subliniat Emil Boc.

Presedintele PDL a precizat ca Teodor Melescanu nu are nici o atributie in urmarirea penala a ministrilor si ca prin restituirea dosarelor la Cotroceni, ministrul interimar doreste sa amane inceperea urmaririi penale a celor 8 ministri.

Update: Si secretarul executiv al PDL, Elena Udrea, a cerut presedintelui Basescu sa faca demersuri pentru inceperea urmaririi penale a ministrului interimar al Justitiei Teodor Melescanu si sa-l suspende pe acesta din functie, acuzandu-l de abuz in serviciu si de retinere sau distrugere de inscrisuri oficiale.