Fosta ministra a Fondurilor Europene, Rovana Plumb, l-a criticat luni pe prim-ministrul Mihai Tudose pentru declaratiile facute, care "nu coincid de multe ori cu pozitiile pe care le au colegii sau colegele", scrie news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sincera sa fiu, nu mi se pare normal sa se dea o serie intreaga de declaratii din partea domnului premier care nu coincid de multe ori cu pozitiile pe care le au colegii sau colegele noastre", a declarat Rovana Plumb.

Intrebata daca Mihai Tudose risca soarta lui Sorin Grindeanu din cauza iesirilor sale publice, Robana a raspuns: "Asta se va decide in partid. Nu pot eu sa spun in momentul de fata ce se va intampla".

"Important este ca romanii au nevoie de stabilitate, de liniste. Eu cred ca perioada scandalurilor trebuie sa se sfarseasca odata si nu sunt de acord cu niciun fel de manifestare de violenta. Ceea ce s-a intamplat zilele trecute mi se pare anormal intr-o societate democratica. Lucrurile au degenerat, nu mi se pare normal ca atunci cand o autoritate publica decide sa organizeze un eveniment si are toate autorizatiie legale, sa nu fie respectate prevederile legale", a mai spus Rovana Plumb.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat duminica pe premierul Mihai Tudose ca da "replici nepotrivite" colegilor din partid, incepand cu perioada in care s-a antepronuntat in cazul fostului ministru al Dezvoltarii Sevil Shhaideh si fostului ministru al Fondurilor Europene Rovana Plumb, numindu-le "penale", si culminand cu "atitudinea aroganta" la adresa edilului.

Firea a mai spus ca, daca un membru PSD este primar sau prim-ministru, nu ii da dreptul sa-si jigneasca colgii sau sa le dea replici in spatiul public.

"Premierul este cel care a inaugurat aceasta perioada in care da replici din ce in ce mai nepotrivite colegilor de partid, incepand cu faptul ca intr-o emisiune televizata le-a numit penale pe cele doua colege ale noastre fara sa fie o decizie a unei instante in acest sens, continuand cu faptul ca la informatia colegului nostru ca se va organiza un miting, dumnealui, intrebat de presa, a spus ca este din Braila, nu din Craiova, as adauga eu ca nu il intereseaza mitingurile, continuand cu afirmatia, tot in fata presei, ca nu a citit declaratia celor doua Camere ale Parlamentului, cu alte cuvinte nu-l intereseaza opinia domniilor lor de ce nu participa la parada de 1 Decembrie, culminand cu declaratiile publice negative la adresa unei initiative ale Primariei Capitalei si cu atitudinea aroganta la adresa primarului Capitalei, colega domniei sale", a spus Gabriela Firea intr-o interventie telefonica la Antena 3.