Presedintele Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, a declarat sambata, la Timisoara, ca Guvernul si Parlamentul au functionat, in ultimul an, "precum o casa de avocatura si de mentenanta a lui Liviu Dragnea", transmite Agerpres.

Dan Barna, presedintele USRFoto: Hotnews

"Pacat ca timp de un an Romania a avut o agenda total diferita de agenda reala a cetatenilor sau de agenda europeana din care noi facem parte. Timp de un an, Guvernul si Parlamentul Romaniei nu au facut altceva decat sa functioneze precum o casa de avocatura si de mentenanta a lui Liviu Dragnea. Noi ne-am ocupat de probleme individuale penale ale unor lideri'', a sustinut Dan Barna.

In opinia sa, in acest rastimp trebuiau luate in discutie probleme legate de pozitionarea Romaniei fata de nucleul central franco-german din Europa, care ar trebui sa fie pozitia tarii noastre fata de migratie, de urmatoarele politici europene.

''Toate acestea nu exista in dezbaterea publica si in dialogul cetatenilor, pentru ca actuala guvernare a transformat miza meschin-umana penala a catorva lideri in strategia nationala de dezvoltare a Romaniei. De un an, doar asta facem. De aceea, initiativa noastra 'Fara penali in functii publice' vine in aceasta perspectiva. Daca nu am fi avut persoane cu probleme penale in conducerea statului, am fi discutat despre aceste teme, despre Europa, despre politici sociale, dezvoltare economica si nu despre ceea ce s-a intamplat'', a detaliat Barna.